A kineziológiáról bővebben

Ezt a szelíd, gyors és hatékony tanulási és stresszoldó módszert, a kineziológiát, Magyarországon Carol Ann Hontz terjesztette el, aki tanár lévén nagyon sok tanulási nehézséggel küzdő gyermekkel találkozott. Így ismerte meg a kineziológiát. Ezután egyre többet foglalkozott a test és az agy egymásra hatásával, hogy segítse tanítványait.

A kineziológia egyik legismertebb ága a One Brain ( Egy Agy) rendszer. Maga a módszer a szervezetet ért ingerre adott izomválasz tesztelésén alapul. Például: ha negatív inger éri a szervezetet, akkor ennek hatására a test izmai elgyengülnek. Ez az oka annak, hogy mielőtt rossz hírt közölnénk valakivel, megkérjük, üljön le, hiszen az illető térdei esetleg nem tudnák megtartani a rossz hír kiváltotta energiaveszteség miatt. Az agyban tárolt, negatív töltésű információ neurológiai blokk formájában jelenik meg. Ilyen esetekben az életre múltbeli tapasztalatainkkal "reagálunk". "Megragadunk" a múltban, csak a régi viselkedési mintákat követve. Az így kiépült blokkjaink gátolhatnak jelen tevékenységeinkben. A kineziológia oldja a múltban belénk programozott gátakat. A kineziológiai oldás során használt izomtesztelés segítségével  pontos és megbízható információkat tudhatunk meg a klienstől tudatalatti és sejtmemória szintjéig hatolva. A kineziológus nagyon enyhe nyomást fejt ki a kliens kinyújtott karjára, hogy biológiai visszajelzést kapjon. A negatív érzelmi töltés elgyengíti az izmot, míg a pozitív érzelmi töltés erősíti azt. Tehát a kar izmai a feltett kérdésre elgyengülnek vagy erősen tartanak. Ez teszi lehetővé, hogy hozzáférjünk a szükséges információhoz és a megfelelő technikához, amellyel a blokkot gyengéden, de hatékonyan feloldhatjuk. A kliens tudatalattija illetve testének sejtmemóriája hordozza az összes információt minden blokkról. A kineziológus "csak" segíti a klienst problémája megoldásában.

A One Brain módszer az érzelmekkel és az energiával dolgozik. Kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside, Candace Callaway.Ezen a módszeren kívül számos kineziológiai rendszer alakult ki. Amiből az összes rendszer kinőtte magát az az Alkalmazott kineziológia, melynek kidolgozója Goodheart amerikai csontkovács. Az ő nevéhez fűződik az izomtesztelés.A Touch for Health kidolgozója John F. Thie, amely a meridiánokkal és az izomteszteléssel dolgozik. A meridiánokat a Hagyományos Kínai Orvoslásban használják. Ezek energiapályák, amelyek a bőr alatt 2-3 mm-rel futnak és pókhálószerűen behálózzák az egész testünket. 14 meridián létezik. A rendszer lényege, hogy mindegyik meridiánhoz John izmot rendel, tehát a test energetikai állapota és az izmok működése kapcsolatban vannak egymással.


 

Az EDU-kineziológia a test és az agy egymásra hatását vizsgálja. Dr. Paul Dennison (pedagógus) fejlesztette ki. Iskolájában tanulási nehézséggel olvasási problémákkal küzdő gyerekeket fejlesztett az iskola két pszichológusa Dorman és Delcato. Ők az úgynevezett középvonal keresztező gyakorlatokat fejlesztették ki, amelyeket később Dennison homolaterális mozgásokkal egészített ki. Ezekkel a mozgásgyakorlatokkal elősegítik a test és az agy, a jobb és a bal agyfélteke összehangolását, amelyekkel csökkenthető vagy megszüntethető a tanulási nehézség.

A Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia lényege: bizonyos személyiség lehasadások, letapadások, törések (fregmentáció) történnek: elhagyjuk énünk egy részét, pl.: szeretett személy elvesztése, szerelmi csalódás, stb.


Munkám során ezeket a rendszereket alkalmazom.


06-30-562-3018

mail: dianavizkeleti@gmail.com
Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés