RÓLAM

Hogyan lettem kineziológus?

Tapasztalatom a kineziológiában már évtizedben mérhető, több mint 10 éve foglalkozom a hozzám fordulók testi, lelki és szellemi fejlődésének segítésével.

2009-ben hallottam először a kineziológiáról. Abban az időben fizikoterápiás asszisztensként dolgoztam egy kórházban. Ebben a szakmában is embereknek segítettem, a betegektől rengeteg szeretetet kaptam, mégsem éreztem azt, hogy ez az ÚT az én utam.
Egy családtagom kineziológushoz járt, annyira felkeltette az érdeklődésemet amit tőle hallottam, hogy kutakodni kezdtem, mi is ez?
Fiatal korom ellenére sok lentet és fentet megtapasztaltam, kisgyermekkorom óta az életem folyamatosan változik. Gimnazista voltam, amikor olyan trauma érte a családunkat ami gyökeresen megváltoztatta az életünket. A körülményekhez akaratomtól függetlenül kellett alkalmazkodnom, de visszatekintve úgy gondolom, ez a változás segített abban, hogy segítő, .......kineziológus legyek.

Minél többet tudtam meg a kineziológiáról, annál jobban kezdett érdekelni, gondoltam, ez a módszer nekem is segíthetne. De nem kezdtem el  kineziológushoz járni, hanem  szorongásokkal telve beiratkoztam dr. Varjú Márta Európa Akadémiájára Professzionális Kineziológia Szakra. Azt reméltem, elégedett lehetek, ha elsősorban magamon segítek, és így is lett, már tanulmányaim elején tudtam, hogy megfelelő úton vagyok ahhoz, hogy megtaláljam a helyemet a világban.  A tudományos alapismereteket, elméleti és gyakorlati tudást adó képzési órákon teljesen elvarázsolt a kineziológia, mint módszer, szemlélete, hatékonysága, sokrétűsége, legyen szó akár képességfejlesztésről, kapcsolati és kommunikációs nehézségekről, gyermekkori feldolgozatlan traumákról, önbizalomhiányról vagy akár egészségügyi problémák lelki hátteréről.....így a célom az lett, hogy hivatásommá váljon a kineziológia.

2012-ben kaptam meg a Kineziológus Bizonyítványomat.
 
Ma már saját magam hozok döntéseket, így magam változtatom az életemet. A munkám során biztatom a hozzám fordulókat, merjenek döntéseket hozni az életükben. Azt gondolom ehhez önismeret, az ebből következő önbizalom, akaraterő és hit (nem vallási értelemben) elengedhetetlen.
Ezeket a fogalmakat szem előtt tartva dolgozunk klienseimmel "problémájuk" megoldásában.
Nagy örömmel tölt el, hogy rendkívül sokat kaptam/kapok és tanultam/tanulok Tőlük abban az értelemben, hogy részese lehetek," követhetem", segíthetem Őket a változás felé vezető úton. A változtatással, változási folyamattal megerősítettek abban a hitben, hogy mindig, minden helyzetben van megoldás és választási lehetőség. Ez a közös munka egyaránt alapszik az akaraton, a kölcsönös szimpátián, a kölcsönös bizalmon és a kölcsönös együttműködésen!

Nagyszüleim, (ők sajnos már nem élnek) Szüleim szorgalma, akaratereje, munkához, az emberekhez, az egész élethez való hozzáállása számomra PÉLDAÉRTÉKŰ!

Ezt az életfilozófiai mintát követve és természetesen a kineziológus oktatóimtól szerzett tudás tükrében " vezetem " klienseimet a minőségileg jobb élet elérése felé!


Feladatomnak tekintem a szakmai fejlődést, így folyamatosan tanulok.

Hogyan lettem Life coach?

Több mint 10 éve foglalkozom az emberek testi, lelki és szellemi fejlődésének segítésével. A munkám során rájöttem arra, hogy az emberi agy, az emberi szervezet és viselkedés milyen bonyolult és sokrétű. A kineziológiában főként múltbeli események feltérképezésével foglalkozunk.

Sok olyan kliens fordult hozzám, akinek nem a múltban történt elakadása, hanem a jelenben voltak megoldatlan problémái. A kineziológia nem a megfelelő módszer számukra. Ezért keresgéltem, hátha találok erre is megoldást. Így találtam rá S.Tóth Márta magas színvonalú és több éves tapasztalatokkal rendelkező Coachképző Akadémiájára.

A tanúsítványomat 2021 szeptemberében kaptam meg. Az ide vezető út hosszú és göröngyös volt, a Covid kellős közepén, ugyanakkor rengeteg ismerettel és tudással gazdagított.

Life coachként már olyan ügyfeleknek is tudok segíteni akikkel a jelenre koncentrálunk, ezáltal a jövőjét építjük.

Kívánom kedves Olvasó, hogy Te is találd meg a saját utadat, ám ha egy kis támaszra van szükséged ehhez, fordulj hozzám bizalommal!


Mivel nem vezérel a meggazdagodási vágy, esetenként akciók bevezetését alkalmazom, abban a reményben, hogy így több emberrel ismertethetem meg a kineziológiát és a life coachingot, többeknek segíthetek.

 

 

Az alábbi rövid videóban engem láthatsz, a Life tévébe Zalatnai Brigitta hívott meg, (Ő van a képen) Spirit című műsorába, amit nagy megtiszteltetésnek érzek, hálásan köszönöm, hogy rám találtál Brigitta!

Ízelítő a műsorból, "élőben" velem:

A teljes videó az alábbi linkre kattintva megtekinthető:

https://lifetv.hu/teljes-adasok/2020/06/24/spirit-arpa-attila-es-vizkeleti-diana-teljes-adas/146806-30-562-3018

mail: dianavizkeleti@gmail.comMentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés